Wij zijn

Art and
tech society

Ons doel is om een nieuwe impuls te geven aan innovatie in Eindhoven en omgeving.

Wie zijn we?

Art + Tech Society (ATS) is een nieuwe non-profit stichting die bij wil dragen aan een betere wereld door kunst, technologie en ondernemerschap in te zetten om een meer op de natuur gerichte welvaart mogelijk te maken. We willen mensen, organisaties en gemeenschappen daarin activeren en in staat stellen om samen te werken.

Ons doel is om een impactvol platform te worden dat kennis creëert, misschien zelfs wijsheid. Dit willen we bereiken door het organiseren van tentoonstellingen, workshops en bijeenkomsten waarin reflectie en bewustwording plaatsvinden en mensen de middelen krijgen om veranderingen te realiseren.

Wat we doen?

De ambities van ATS zijn niet klein. We zullen echter kleinschalig en lokaal beginnen met twee elkaar aanvullende activiteiten:

  • Cultural Expeditions. Open evenementen waarin mensen kunnen reflecteren op maatschappelijke paradigma’s (mentale modellen) om alternatieve manieren voor te stellen die ons naar een betere toekomst leiden.
  • Transition Lab. Een community van multiculturele en multidisciplinaire professionals en studenten die er aan werken om Eindhoven een meer natuurinclusieve stad te maken.
Cultural Expeditions
Klik hier voor meer informatie

Dit programma is een platform voor kunstenaars, ontwerpers, biologen, antropologen en andere wetenschappelijke en technologische experts om nieuwe concepten en oplossingen te bedenken met betrekking tot de perceptie over en relatie tussen mens en natuur.
We behandelen vragen als: Heeft de natuur intrinsieke waarde? Maken we deel uit van de natuur? Zijn technologie en natuur twee tegengestelde polen? Wat kunnen we leren van de natuur?
Onze activiteiten kunnen deelnemers helpen om vaardigheden te ontwikkelen zoals kritisch denken en reflectie. Ze kunnen hen overtuigen om een discussie aan te gaan met experts, collega’s en mensen uit andere disciplines over hoe deze mindset ons dagelijkse leven beïnvloedt. Op deze manier kunnen ze meer bewust worden van en verantwoordelijkheid nemen voor de samenleving. Tijdens onze evenementen zullen we deelnemers vragen welke rol ze willen spelen in deze nieuwe samenleving. Onze activiteiten zullen bestaan uit workshops waar deelnemers creatiever kunnen worden door hen in de toekomst verschillende, op waarde gebaseerde alternatieven voor te stellen. Het doel is om creatief denken en werken te stimuleren.

Transition Lab
Klik hier voor meer informatie

Het Transition Lab is een culturele broedplaats die als doel heeft een team van getalenteerde en enthousiaste inwoners van Eindhoven en omgeving in staat te stellen op een impactvolle manier een bijdrage te leveren aan de lokale gemeenschap door de stad waarin we graag leven meer vorm te geven.

In de periode 2021-2023 behandelen we het onderwerp: “Art + Tech for Nature” en motiveren we deelnemers om met innovatieve concepten te komen die problemen als klimaatverandering aanpakken.

Manier van werken.

ATS heeft een team van 30 jonge talenten met een multidisciplinaire en multiculturele achtergrond verzameld om deel uit te maken van het lokale lab. Gedurende 2021 zullen we een open oproep doen om het team uit te breiden waarbij het streven is om fysiek of virtueel één keer per maand te vergaderen. Deze bijeenkomsten hebben als doel om open samen te werken, kennis te delen en voort te bouwen op elkaars sterke punten en capaciteiten. Dit leidt tot synergie en inspireert tot nieuwe ideeën. Teneinde een goed resultaat te behalen, krijgen de teamleden advies op het gebied van ondernemen, technologie en creativiteit en ondersteuning om de middelen (bijv. financiële middelen) te vinden om hun eigen ideeën en initiatieven uit te kunnen voeren. Ze worden ook getraind op de Design Thinking Methodology, een methodiek die gebruikt wordt voor de realisatie van hun projecten.

Onze projecten

Binnen onze organisatie zijn tot nu toe 2 initiatieven gestart en ontwikkeld.
Sinds 2019 werkt ons huidige team in projecten die de maatschappelijke participatie van de gemeente Eindhoven vergroten. Er zijn 2 projecten ontwikkeld en met succes uitgevoerd:

Serie workshops waar deelnemers op een gezellige, informele manier nieuwe mensen en bestaande activiteiten in de stad leren kennen. Er hebben inmiddels meer dan 10 succesvolle sessies plaatsgevonden.

Een reeks tafeldiscussies die relevante onderwerpen van onze samenleving behandelen (bijv. pesten), deelnemers aanmoedigen om verschillende perspectieven te delen, naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. Er hebben inmiddels meer dan 15 sessies plaatsgevonden.

Waarom zou je je aansluiten bij ATS?

Art + Tech Society is een platform en netwerk waar je:

  • Gratis mee kunt doen aan evenementen waar je nieuwe inzichten krijgt of innovatieve concepten leert.
  • Een multiculturele en multidisciplinaire gemeenschap leert kennen van mensen met vergelijkbare interesses.
  • Samenwerkt met gelijkgestemden en experts die lid zijn van het Transition Lab. Hier kunnen inspiratie en ideeën opgedaan worden waarbij de leden je zullen ondersteunen door hun kennis en competenties te delen.
  • Ondersteuning krijgt om je ideeën te ontwikkelen. Jij bent de eigenaar en ATS biedt de ondersteuning en de middelen om van concept naar een lopend initiatief te gaan.
  • In ruil daarvoor verwachten wij jouw inzet om je project te ontwikkelen en onze organisatie te steunen.

Onze komende evenementen

Al onze activiteiten zijn Engels gesproken. De taal mag echter geen belemmering vormen. Wij zijn een internationale gemeenschap die ook graag van jou leert en samen activiteiten ontwikkelt.
Je hoeft niet perfect Engels te spreken, maar sta open om te leren en samen te werken in een internationale gemeenschap van enthousiaste mensen zoals jij.
In de nabije toekomst zullen we ook evenementen en activiteiten in het Nederlands ontwikkelen.
Om deel te nemen aan onze activiteiten kun je een kijkje nemen op onze homepage.

Als je meer wilt weten of betrokken wilt worden bij onze activiteiten, neem dan contact met ons op.

 

Let's get in touch
Say Hello!

Do you want to be updated about our coming events? 

Then, subscribe to our Newsletter:

Do you want to be directly involved in our activities? Then, send us a message:

7 + 15 =

You can always contact us directly at: mayra.ortega.maldonado@gmail.com a/o  Mob: +31 (0) 6 45 92 5001 (Mayra Ortega)

Stichting Art + Tech Society is a non-profit organization registered in Eindhoven, the Netherlands under the CoC (KvK) number 76420345 and the RSIN/Fiscaal nummer: 8606.18.195.