Our activites and events

Events on September 2022

Groen Cafe Evenement:

‘Voedsel met smaak’ – Stadslandbouw als oplossing voor ons voedselprobleem

Door Tim Elfring van Phood Farm, Eindhoven

Date: Zondag 25 septebmer vanaf 14:00

Place: De Wasven Boerderij, Eindhoven.

earn Mor

About this Event:

Stadslandbouw in het algemeen en aquaponics in het bijzonder wordt gezien als een van de oplossingen voor de toenemende voedselcrisis. Voedselveiligheid, overmatig watergebruik, lange productie- en distributieketens en een hoog energiegebruik maken het vervaardigen van ons dagelijks voedsel steeds complexer en minder duurzaam. Door de productie onder gecontroleerde omstandigheden dicht bij de eindgebruiker kan de voedselproblematiek beter beheerst worden.

Phood Farm in Eindhoven is een mooi voorbeeld van stadslandbouw. Phood Pharm produceert, verkoopt én bezorgt gezonde, verse producten op een duurzame en eco-vriendelijke manier door middel van Aquaponic farming. Dit gebeurt voor een lokale afzetmarkt en daarbij wordt er een educatieve werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aangeboden. Tijdens het festival ‘Muziek met Smaak’ van het Wasven op 25 september zal Tim Elfring, een van de oprichters van Phood Farm meer vertellen en een debat inleiden over stadslandbouw. Het start om 13:30 uur.

Tijdens het debat zal ingegaan worden op de vraag of deze vorm van landbouw een goed alternatief vormt voor de traditionele werkwijzen. Hoe duurzaam is stadslandbouw, hoe biologisch is het geproduceerde voedsel en welke effect heeft deze werkwijze op de biodiversiteit in de stad. Een debat met smaak dat u niet kunt missen!

Tim Elfring
Tim Elfring is mede oprichter van Phood Farm en is enthousiast, energiek en houdt heel erg van mensen. Groeien zit in zijn DNA en hij ziet overal het licht in. Of het nou om ideeën, planten, mensen of business gaat, hij ziet altijd wel mogelijkheden en kansen. Een dag niet gegroeid is een dag niet geleefd!

Over het Groen Café
Het Groen Café is een initiatief van Trefpunt Groen Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven, De Wasven, IVN Eindhoven-Veldhoven en Art & Tech Society. 

Some impressions of the event

Curious about our previous events? cool

Looking forward to seeing you soon 

Let's get in touch
Say Hello!

Do you want to be updated about our coming events? 

Then, subscribe to our Newsletter:

Do you want to be directly involved in our activities? Then, send us a message:

5 + 14 =

You can always contact us directly at: mayra.ortega.maldonado@gmail.com a/o  Mob: +31 (0) 6 45 92 5001 (Mayra Ortega)

Stichting Art + Tech Society is a non-profit organization registered in Eindhoven, the Netherlands under the CoC (KvK) number 76420345 and the RSIN/Fiscaal nummer: 8606.18.195.