Our past events

January 2023

The first Green Cafe events in 2023:

“Biodiversiteit in in de eigen tuin en in de openbare ruimte”

Date: Maandag 23 Januari 20:00

Place: De Bibliotheeik Eindhoven

Entree: 5 euro

Description of the event:

Tijdens deze editie is het onderwerp: Biodiversiteit in de stad. In circa een uur worden deelnemers meegenomen in biodiversiteit en de planten die hierbij komen kijken. Daarna is iedereen uitgenodigd om mee te praten in het debat.

About the speakers:

Jeroen Soontiëns is directeur van Soontiëns natuurlijk Groen. Dit Eindhovens bedrijf werkt vanuit een ecologische visie en op verschillende schaalniveaus – van tuin tot landschap – aan een natuurrijke leefomgeving. Jeroen laat zien hoe je met je eigen tuin een bijdrage kunt leveren aan biodiversiteit in de stad.

Gijs Meijer is ecoloog en adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp bij Sweco. Sweco is een groot ingenieurs- en adviesbureau. In het dagelijks werkt hij aan het inpassen van natuur in plannen, ontwerpen en projecten. In Eindhoven is Gijs momenteel bezig met de nieuwe woonwijk Buurtschap te Veld en heeft hij onderzoek gedaan naar de waarde van vergroeningsplekken in de binnenstad voor de stedelijke biodiversiteit.

About the Groen Cafe Initiative:

Het Groen Café is een samenwerking tussen Trefpunt Groen Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven, IVN Veldhoven, Eindhoven Vessem, Art en Tech society Eindhoven en Groendomein het Wasven. Door het structureel organiseren van tien Groen Cafés per jaar willen wij voor Eindhoven een stevig podium creëren waar in brede zin aandacht wordt besteed aan thema’s als groen, duurzaamheid en natuur in relatie tot de ontwikkeling van (regio) Eindhoven. Onze stad staat immers voor een aantal belangrijke uitdagingen in het kader van o.a. verdichting, kwaliteit van de openbare ruimte, mobiliteit en klimaatadaptatie. Stuk voor stuk onderwerpen die een sterke relatie hebben met groen en/of duurzaamheid, en die uitdagen tot dialoog en discussie. In elk Groen Café is er gelegenheid om te luisteren naar inspirerende sprekers en tijdens het debat te discussiëren over actuele onderwerpen. We sluiten af met een netwerkborrel waar we kunnen ontmoeten, napraten en inspireren. Welkom!

Some impressions of the event (Fotos taken by Bea Straver)

Curious about our previous events? cool

Looking forward to seeing you soon 

Let's get in touch
Say Hello!

Do you want to be updated about our coming events? 

Then, subscribe to our Newsletter:

Do you want to be directly involved in our activities? Then, send us a message:

7 + 14 =

You can always contact us directly at: mayra.ortega.maldonado@gmail.com a/o  Mob: +31 (0) 6 45 92 5001 (Mayra Ortega)

Stichting Art + Tech Society is a non-profit organization registered in Eindhoven, the Netherlands under the CoC (KvK) number 76420345 and the RSIN/Fiscaal nummer: 8606.18.195.